FC Smetlede verdient beter

11 Mei 2023

FC Smetlede verdient beter

Inhaalbeweging voor infrastructuur is snel noodzakelijk

Wie als eens een wedstrijd meepikt van FC Smetlede kan het ongetwijfeld beamen: de infrastructuur (kantine, kleedkamers,…) heeft zijn beste tijd gehad en staat in schril contrast met de moderne installaties op de Ommegang.  Het voetbalveld zelf heeft meer weg van een akker en ook de toegangsweg moet dringend worden aangepakt.

Het mag duidelijk zijn dat de middenmoter uit 3de provinciale Oost-Vlaanderen D, die trouwens ook meer dan 150 jeugdspelers telt, dringend nood heeft aan betere infrastructuur, zowel qua terrein als gebouwen”, aldus Jef Lemmens die op de gemeenteraad van 8 mei aandacht vroeg voor het probleem. “Het is zeker positief dat een nieuwe lichtinstallatie reeds werd goedgekeurd, maar wat ben je met een nieuwe, moderne, LED-verlichting die 50.000 euro kost als het terrein nauwelijks bespeelbaar is”, besluit de voorzitter van Groen Lede.

Een oproep van Groen Lede die overigens ook steun van andere gemeenteraadsleden op de oppositiebanken, waarna de bevoegde schepen van sport, Franky Van Gyseghem, snel nieuw overleg aankondigde met FC Smetlede.